Boríték nyomtatás nyomtatóval

Gyakran fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogyan működik a boríték nyomtatás nyomtatóval Canon, vagy más ismert/népszerű típusú nyomtatókon. Akik már egy ideje dolgoznak irodában, tudják, mennyire trükkös lehetett ez a feladat… valójában, frissítettük ezt a bejegyzést, hogy a legpontosabb információkat tartalmazza, így jobban tudjuk válaszolni a borítéknyomtatással kapcsolatos kérdésekre.

A borítékok a „másolóiparban” hagyományosan kicsit kényes téma voltak. Néhány gép egész jól kezelte őket, míg mások megbízhatóan nem tudtak többet kezelni egyszerre egy darabnál. Kezdetben a digitális másolóknál előfordultak beragadások vagy rossz adagolások, és amikor a borítékokat sikerült nyomtatni, általában gyűröttek és hullámosak lettek.

Az is kihívást jelentett, hogy a fájlt a helyes tájolásban állítsuk be a nyomtatáshoz. Manapság a helyzet már sokkal kevésbé zavaros. A (példa kedvért most a…) Canon nyomtató lehetőséget kínál borítékok másolására vagy nyomtatására a mellékelt bypass tálcán keresztül.

Néhány modelljük fejlesztett egy borítékadagolási opciót is, amely lehetővé teszi a 2. tálca belső feldolgozását a borítékok számára. Ez nagyobb kényelmet és megbízhatóságot nyújt a mellékelt bypass tálca használatával szemben – nem is beszélve arról, hogy egyszerre nagy mennyiségű borítékot tud tartani és nyomtatni.

Boríték nyomtatás nyomtatóval néhány egyszerű lépésben

(A kép illusztráció!)

 

Boríték nyomtatás nyomtatóval néhány egyszerű lépésben

Ahhoz, hogy elkezdd a boríték nyomtatását, először be kell állítanod a fájlt a helyes beállításokkal a nyomtatódhoz:

Nyomdai ajánlatkérés cégeknek


  • Ehhez nyiss meg egy új dokumentumot a Microsoft Wordben és válaszd a „Fájl – Nyomtatás” opciót. Most kattints a „Nyomtató Tulajdonságai”-ra és válaszd a „Papír” fület.
  • A Nyomtató Tulajdonságai között válaszd ki a megfelelő beállításokat a „Dokumentum Mérete”, „Bemeneti Tálca” és „Típus” részeknél. A Dokumentum Méretednek meg kell egyeznie a borítékaid méretével.
  • Válaszd ki, hogy a borítékaidat a Bypass Tálcáról vagy a 2. tálcáról szeretnéd-e nyomtatni.
  • Végül állítsd be a Papír Típusát „Boríték”-ra. Válaszd az „OK”-t a beállításaid mentéséhez.
  • Most visszatérhetsz a dokumentumodhoz, hogy létrehozd a borítékaidat. Ebben a pillanatban még ne válaszd a „Nyomtatás”-t.
  • Aktiváld a Borítékok és Címkék Varázslót a „Borítékok” opció kiválasztásával a „Levelezések” menü fül alatt (kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a funkció a Microsoft 2013 és 2016 verzióiban található meg), és töltsd ki a postai és a visszaküldési címeidet.
  • Válaszd az „Opciók” menüt a Boríték méretének és nyomtatási pozíciójának beállításához.
  • A „Nyomtatási Opciók” alatt megerősítheted, hogy a borítékaid hogyan lesznek etetve a konkrét nyomtatódhoz.
  • Az „Opciók” kiválasztásával megváltoztathatod a borítékod megjelenését és stílusát. Kijelölheted a választott borítékméretet is és átirányíthatod a boríték nyomtatását egy másik tálcára, mint amelyik automatikusan kiválasztásra került.

Miután kiválasztottad az összes beállítást a Microsoft Wordben, itt az ideje, hogy betöltsd a borítékokat a nyomtatáshoz kijelölt tálcába. És mehet is nyomtatás!

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK: